Doğa Sigorta’da kooperatif sigortacılığında yeni dönem

 Doğa Sigorta’da kooperatif sigortacılığında yeni dönem

Ülkemizde kooperatif olarak poliçe tanzim etmek isteyen sigorta şirketleri kapalı kooperatif olarak poliçe kestikleri kişiyi önce üye/ortak yapıp sonrasında poliçelerini kesiyordu.
2014 yılında kurulan Doğa Sigorta da bu bağlamda kuruluşunda üye ortak ilişkisiyle poliçe kesmeye başlamış 2015 yılında ortak dışı işlem yapabilmek için Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü’ne başvurmuştu. Müsteşarlığın öngördüğü tüm yasal ve mali yükümlülükleri yerine getiren Doğa Sigorta 2015 Temmuz ayı itibarıyla açık kooperatif hüviyetini kazanmıştı.
Bu tarihten itibaren birçok üründen ortaklık zorunluluğunu kaldırmış ve kademeli olarak ortak dışı işlem yapma şekline gelmek için sistemsel çalışmalara hız vermişti.
Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı, Doğa Sigorta’nın 1 Haziran 2016 tarihinden itibaren gerekli tüm çalışmaları tamamlamış olup kasko, trafik gibi motor branşı ürünleri de dahil tüm branşlarda ortaklık zorunluluğunu kaldırarak artık sadece sigorta poliçesi kesmeye başladığını duyurdu.
Nihat Kırmızı, “Tıpkı anonim şirketlerde olduğu gibi sadece poliçe kesilebilecek ve işleyiş sigortalı açısından tüm sigorta şirketleriyle aynı olacak” sözlerine yer verdi.

‘AMACIMIZ OTO DIŞI ÜRÜNLERİN PAYINI ARTIRMAK’
Bilgilendirme mesajı ve ortaklık belgesi, ortaklık payı gibi uygulamalar olmadan poliçe kesileceğini belirten Nihat Kırmızı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Aracılarımızdan gelen geri bildirimler en çok, poliçe almak isteyen tüm sigortalılara yollanan bilgilendirme mesajının, onay kodunun ve sigortalıdan alınan ortaklık belgesinin kendilerini zorladığı yönündeydi. Bu durumun da özellikle oto dışı üretimde düşüşe neden olduğunu gördük.
Çapraz satışı teşvik edeceğini ve operasyonel anlamda rahatlatacağını düşündüğümüz bu yeni uygulamalarla tüm satış kanallarımızdan yangın, ferdi kaza, yuvam gibi poliçelere yönelmelerini beklemekteyiz. Oto sigortası satışı bile yapsalar her poliçeyle birlikte oto dışı yeni bir ürün satışı yapmaları konusunda sigortalıları yönlendirmelerini ve bilgilendirmelerini istiyoruz. Yıl sonunda ortaya çıkacak sonuçta bu uygulamanın çok başarılı olduğunu da hep beraber göreceğiz.”

Açık kooperatif hüviyetiyle poliçe tanzim eden Doğa Sigorta artık tüm branşlarda ortaklık ya da üyelik işlemi yapmadan poliçe kesebiliyor.

İlginizi Çekebilir

Leave a Reply