Thomas Baron: Komisyon oranı riske göre belirlensin

Sigortacı Gazetesi

Perşembe, 17 Mayıs 2012
Yazı Boyutu
  • increase font size
  • Default font size
  • decrease font size
Sigortacı Gazetesi Mart 2010 Thomas Baron: Komisyon oranı riske göre belirlensin


Thomas Baron: Komisyon oranı riske göre belirlensin

e-Posta Yazdır PDF

Thomas Baron

“Hazine müsteşarlığı’nın ilgili genelgesiyle rekabetin şirketlere verdiği zararın boyutunu belli sınırlar içinde tutmak istediği anlaşılmaktadır.”

 

 

 







Ergoİsviçre Sigorta Genel Müdürü Dr. Thomas Baron, katastrofik risklerle ilgili olarak sigorta şirketlerinin aldıkları reasürans korumalarının yeterliliğinin şirketlerin böyle bir hasar halinde yükümlülüklerini yerine getirebilmeleri için en önemli husus olduğunu kaydetti. Bu korumaların yeterliliklerinin denetlenmesi ve sigorta şirketlerinin üzerlerinde kalan riskin regüle edilmesinin bir gereklilik olduğunu belirten Baron, “Sigorta şirketlerinin katastrofik olaylarda üstlenebilecekleri riskin özsermayenin belli bir oranı ile sınırlandırılması makul olmakla birlikte, bir o kadar önemli husus ise yapılan katastrofik modellemelerin güvenilirliği ve tekerrür etme olasılığına göre katastrofik reasürans koruması alındığıdır. Bu konunun regülasyonunda daha atılacak adımlar olduğunu düşünüyorum” dedi.

RİSKE GÖRE KOMİSYON
Yürürlükte tasdikli bir tarife olmasına rağmen serbest olan komisyon oranının, tarifenin mevcudiyetini ortadan kaldırabilecek şekilde kullanılmaya başlandığını ve bu yüzden bir düzenleme getirilmek istendiğinin anlaşıldığını belirten Baron sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak bunun tam olarak nasıl hesaplanacağı önemli olmakla birlikte son derece de teknik bir konudur. Bir hesaplama yapılması durumunda, hesapta ve tanımlarda yoruma mahal bırakılmaması gerekmektedir. Örneğin; normal komisyon uygulamalarının dışında kampanya şeklinde ek komisyon ve teşvik komisyonu adı altındaki uygulamaların hesaba dahil olup olmayacağı, olacaksa ne şekilde dahil olacağı çok önemlidir. Ayrıca komisyon oranının, riskin kendisiyle ilişkilendirilmesi gerekmektedir. Başka bir ifadeyle, daha iyi riskler için daha düşük fiyat ve/veya daha yüksek komisyon uygulanabilmesinin mümkün hale gelmesi ile konunun tam anlamıyla çözüme ulaşması sağlanacaktır.”
Özellikle motor sigortalarının, sigorta şirketlerinin kârlılığını ciddi derece etkilediğinin de altını çizen Thomas Baron, “Motor sigortalarındaki olumsuz durum, ekonomik kriz ve rekabetin de etkisiyle artmıştır. Hazine Müsteşarlığı’nın ilgili genelgesiyle rekabetin şirketlere verdiği zararın boyutunu belli sınırlar içinde tutmak istediği anlaşılmaktadır. Ancak bu noktada önemli olan, sigorta şirketlerinin zararlarını azaltacak tarife uygulamalarını kendi iradeleriyle hayata geçirmeleridir” şeklinde yorumda bulunarak sözlerini bitirdi.

 

English



Ergoİsviçre Sigorta General Manager Dr. Thomas Baron:
Commission rate should be determined in view of the exposure

“We understand that Treasury Undersecretariat, with its subject Communiqué, intends to curb the extent of the damage on companies as caused by the competition.”

 

Galerieport
Assist Line
Sigortacı Önemli İnternet Adresleri

İstatistikler

Üyeler : 6999
İçerik : 3158
İçerik Tıklama Görünümü : 3130733

  • Giriş Yap
  • Kayıt ol
    Kayıt Alanı
    *
    *
    *
    *
    *
    Doldurulması Zorunlu Alan(*)
  • Haftalık Bülten Almak İstiyorum

    Follow us on Twitter