
Ağustos 2009 itibariyle başvuru kabul etmeye başlayan Sigorta Tahkim Komisyonu, şimdiye kadar 152 başvuru aldı ve başvuruların 5’ini bir ay gibi kısa bir sürede çözüme kavuşturdu. Tahkim Sistemi’nin sağladığı hızlı çözüm avantajından yararlanan sigorta şirketleri, sistemin sigortalılar gözündeki güvenilirliliği artırdığını düşünüyor ve müşterilerini Tahkim konusunda detaylı olarak bilgilendiriyor.
Sigorta Tahkim Komisyonu, başvuru kabülüne başlamasının üzerinden geçen 5 aylık süreçte sigorta şirketleri tarafından benimsendi. Sigorta ettiren veya sigorta sözleşmesinden menfaat sağlayan kişiler ile Sigorta Tahkim Sistemi’ne üye kuruluşlar arasında sigorta sözleşmesinden kaynaklanan uyuşmazlıkların, bu alanda uzmanlaşmış hakemler aracılığıyla basit, süratli ve adil bir biçimde çözülmesi amacını taşıyan Tahkim Komisyonu’na şimdiye kadar 152 başvuru geldi. Sistemin sigortalılar ve şirketler tarafından tanınmasıyla birlikte başvurular özellikle son aylarda artış gösterdi. 152 başvurunun 98’inin son bir ayda yapılması sistemin her geçen gün daha da benimsendiğinin bir göstergesi durumunda. 41 ŞİRKET ‘TAHKİM’E ÜYE Şimdiye kadar 5 başvuruyu karara bağlayan Komisyon, bu beş dosyayı ortalama 1 ay gibi kısa bir sürede kapattı. Benzer konulardaki uyuşmazlıklarda mahkemeye başvuran sigortalıların dosyalarının karara bağlanma süresinin en az 2–3 sene olduğu düşünülürse, Tahkim’in bu konudaki hızı ve başarısı daha da fark edilir hale geliyor. ŞİRKETLER SİGORTALILARINI BİLGİLENDİRİYOR Tahkim Sistemi’nin sağladığı pek çok avantajdan yararlanan sigorta şirketleri, son zamanlarda bu konuya daha da önem verir hale geldi. Bazı sigorta şirketleri tanıtım kampanyalarında ‘Şirketimiz, SigortaTahkim Komisyonu üyesidir’ gibi ifadeler kullanmaya başlarken, pek çok sigorta şirketi de poliçe satışı sırasında müşterilerini Tahkim hakkında bilgilendirmeye başladı. Sigorta poliçeleriyle birlikte verilen Bilgilendirme Formlarında, Tahkim Komisyonu üyesi olduklarını belirten sigorta şirketleri, uyuşmazlık durumlarında da müşterilerine sistem hakkında ayrıntılı bilgi vererek, komisyona yönlendirdiklerini söyledi.
|
The Insurance Arbitration Commission which has started accepting applications since August 2009 has received 152 applications until now and has resolved 5 of the applications within one month which is a noticably short period of time. Insurance companies which benefit from the advantage of fast solutions supplied by the Arbitration System, think the system increases the reliability in the eyes of the insured and give detailed information to their clients on the subject of arbitration. |





























