Axa Sigorta ofis ortamını çalışanları için güvenli hale getiriyor

 Axa Sigorta ofis ortamını çalışanları için güvenli hale getiriyor

Salgın döneminde hızlı bir şekilde aksiyon alarak evden çalışma modeline geçen Axa Sigorta, normalleşme süreci kapsamında çalışan sağlığı ve güvenliği için ofise dönüş planlamalarını profesyonellerle yürütüyor.

Türkiye’de sigorta sektörüne öncülük eden Axa Sigorta, Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi ilan ettiği COVID-19’a karşı hızlı bir şekilde aksiyon alarak çalışanlarının ve müşterilerinin sağlık ve güvenliği için evden çalışma modeline geçiş yapmıştı. Normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte ise Axa Sigorta çalışanlarının dönüşümlü bir şekilde ofise dönüşleri için çeşitli planlamalar yapılıyor. Denetim firmaları ile yapılan çalışmaların sonucuna göre, Axa Sigorta çalışanlarının güvenli ve huzur içinde çalışacakları bir ortam sağlanması sonrasında ofise dönüş tarihinin belirlenmesi planlanıyor. Türkiye genelindeki tüm Axa Sigorta ofislerinde COVID-19 kuralları çerçevesinde sosyal mesafe kuralına uyum sağlayabilmek adına oturma düzeni yeniden planlanıyor, havalandırma ve hijyen kuralları düzenleniyor. Toplu taşıma ile ofislere ulaşan çalışanlar için ayrıca planlamalar yapılıyor; yemek, ortak alanlar ve servis konularında da yeni kurallar belirleniyor.

Axa Sigorta İnsan Kaynakları, İç iletişim ve İdari İşler Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Esra Güller

“EVDEN ÇALIŞMADA BÜYÜK BAŞARI GÖSTERDİK”

Axa Sigorta İnsan Kaynakları, İç iletişim ve İdari İşler Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Esra Güller; “Axa Sigorta olarak COVID-19 sürecinde ilk aksiyon alan şirketlerden biri olduk ve tüm çalışma arkadaşlarımız ile 12 Mart 2020 tarihi itibarıyla evden çalışmaya başladık. Evden çalışmaya başladığımız günden itibaren hem müşterilerimize verdiğimiz hizmetlerin ve şirket süreçlerinin devamlılığı hem de çalışan motivasyonu ve verimliliği anlamında ciddi bir başarı gösterdik. Süreç boyunca yönetim kademesi ve Kriz Yönetimi ekibinin şeffaf, samimi ve zamanında iletişimi ve her zaman çalışan sağlığını ön planda tutan yaklaşımı sayesinde Axa Grup tarafından bağımsız şirketler üzerinden gerçekleştirilen anketlerde de tüm süreç boyunca artan memnuniyet ile karşılandığını gözlemlemekteyiz. Çalışma arkadaşlarımız için tüm bu süreçte bedensel, ruhsal ve zihinsel sağlığın dengelenmesinde destek varmek adına Çalışan Psikolojik Destek Hizmeti, Doktor Danışma Hattı, Alternatif Tıbbi Görüş, Evde Muayene, 40 yaş ve üzeri Axa’lılara Medikal Check-Up gibi kapsamlı sağlık imkanları sunan “Kendine İyi Bak” diye Bütünsel Sağlık (Wellbeing) Programı’nı hayata geçirdik. Normalleşme süreci için de aynı titizlikle ilerliyor, çalışma arkadaşlarımızın kendilerini güvende hissedecekleri sağlıklı bir çalışma ortamı için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Yaşanacak gelişmeler ışığında çalışanlarımızın güvenli ve huzur içinde çalışacakları ortamları yaratabildiğimiz ölçüde kararlaştıracağımız tarihte ofislerimize kontrollü bir şekilde döneceğiz” dedi.

İlginizi Çekebilir