Güllaç nasıl yapılır?

 Güllaç nasıl yapılır?

Ramazan’da ve sıcak yaz günlerinde en çok tercih edilen tatlılardan biri de güllaç

Ramazan’ın olmazsa olmazı güllaç, her yıl olduğu gibi bu yıl da sofralarımızdaki yerini aldı. Güllaç aslında yapımı en kolay tatlıların başında geliyor ve sevenleri için sadece Ramazan ayında tüm yıl boyunca keyifle tüketilebiliyor. Basit malzemelerle yapılabilecek klasik güllaç tarifini sizler için derledik.

Malzemeler:

3 litre süt

750 gr toz şeker (3+3/4 bardak)

5-6 çorba kaşığı gül suyu (isteğe bağlı)

7 çorba kaşığı toz antep fıstığı

12 yaprak güllaç

Yapılışı:

1- Bir tencerede 3 litre süte, 750 gr toz şeker ekleyin ve iyice karıştırın,

2- Sütü ısıtın. Kaynatmamaya özen gösterin,

3- Hazırladığınız karışımı soğuması için bir kenara alın. Soğuduğunda isteğe bağlı 5-6 çorba kaşığı kadar gül suyunu ekleyin ve karıştırın,

4- 12 parça güllacın ilk yaprağını parlak tarafı üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Hazırladığınız karışımı güllaç yaprakları üzerine homojen şekilde dökün. Daha sonra 12 yaprak için de aynı şekilde devam edin,

5- Tüm karışımınız bitince güllacın lezzeti iyice çekmesi için en az 30 dakika – 1 saat kadar bekletin. Üzerine 7 çorba kaşığı toz antep fıstığı dökün.

Afiyet olsun…

Avatar

Gizem Tufan

gizem@sigortacigazetesi.com.tr

İlginizi Çekebilir